SaP NgeTaGGed Aku!!!

Jum! ;) Aritok kamek nak jawab soalan-soalan tag dari Sapri. Aju kita nangga apa soalan diberik oleh si sapri tok..... yang molah kmk pusin palak mikey la kononnya tek....haha

RULES
Soalan tok ada duak bahagian. Duak-duak bahagian ya subjektif. So, kitak orang sik ada pilihan jawapan a, b, c atau d. Semua jawapan sik perlulah mok diurei panjang lebar gilak. Jum kita mula menjawab! ;)

Part 1
1. Kitak ada rahsia sik?
Of coz la ada ho....sikla sengal gik sikda...mun sikda ya, konpom org ya sgt percaya n telus dgn org lain... a.k.a nya ya sangat tulus n mulus serta kudus....haha

2. Kitak mok bergerek dengan lelaki yang mudak dari umo kitakkah?
Soalan nang panas n maut.... tp kmk suka gik jd yg lebeh muda....haha....

3. Kitak sukakah pergi kolej?
Suka! :) Of coz la suka....tp lebeh suka time kat IPBL dolok... huhu...

4. Pa polah kitak mun da duit sejuta?
Banyak boleh polah bah.... meli apartment, banglo, melancong n etc.... sik tergambar dgn kata2 harum bulaknya... ada ka dpt dihidu bulak ya???

5. Adakah kitak sanggup bercinta dengan kawan kitak pun?
Sanggup. Mun dah namanya cinta, kan ianya buta.....haha

6. Nak ni lebih bagus, rasa dicintaikah atau mencintai orang?
Dicintai oleh orang. Mun dicintai, mcm lebeh glamer n didamba jak kt tok...haha

7. Lima igek lagu kesukaan kitak:
When You Believe (Kak Mary & Kak Whit), Aku Stacy (Stacy), Senyum Minang Manis (Lagu baru Ct Nurhaliza), Standing in D Eyes of D World (Ella) & I Surrender (Jessica Sanchez pun version) - tapi tok suma sik tetap salunya, depends dgn mood n keadaan semasa.... haha

8. Mun orang nak disuka kitak ya dah ada urang lain, apa akan kitak polah?
Nangis tertonggeng-tonggeng...ala2 peras la kononnya tek....haha

9. Limak igek rancangan TV paling kitak suka:
Awan Dania, Renjis, Sutera Maya, Akademi Fantasia, Sinetron Intan (banyak sbnrnya coz kmk tok ada la juak kedak hantu TV.... haha)

10. Kitak ada apa-apa yang disesalkan dalam idup?
Adala juak tp gney gaya....benda dah jadi....mun sikda, ya mcm bulak jak....haha

11. Kitak akan jadi macam kitak kinek tokkah mun kitak (kononnya) dilahirkan semula?
Ntah...benda ya luar fikiran n imaginasi kmk....haha

12. Apa wish yang kitak maok masa tok?
Kamek maok dpt apa saja yg kmk impikan dan harapkan dalam idup tok... Senang cita, kmk maok hepi selalu....haha

13. Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
Gila segila-gilanya....sengal, banyak mulut, sik pernah renah, tp bait la juak pada masa yang sama... haha.... n paling penting, nya tok obses dgn Misha Omar.....hehe

14. Mun diberik pilihan, kitak sanggupkah jadi "bujang tapi kaya" atau sanggup "berkahwin tapi idup miskin"?
Bujang tapi kaya....ada duit, kt blh polah mcm2....kawin tp idup derita n sengsara, apa guna....lak cerai lak....serem!!!!!

15. Apa kaler kesukaan kitak?
Biru ngan ijo....haha....(tapi font brown ngan ungu)....

16. Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
Of coz la....dlm hubungan tok, harus hukumnya berkorban....haha

17. Munlah kitak jatuh cinta ngan duak orang sekaligus, nak ne dipilih kitak?
Ntahla....tangga rupa juak....sik dpt nak digambarkan dgn kata2....haha

18. Tiga igek perkara yang teringin kitak mok polah tapi sik dapat-dapat?
Beli keta time agik blaja, melancong keliling dunia, bergerek (geli aku nak type benda tok....haha)
19. Sapa mangsa tagged kitak yang seterusnya? (tapi jawab soalan nak debah ya berkenaan Sarawak)....
Meaqs, Walter & Zack

Part 2
1. Kitak orang Sarawakkah? Belah ney?
Aok koh...org Kuching jak....haha

2. Apa jenis bahasa Sarawak yang kitak pandei berkelaka?
Bahasa Melayu Sarawak n Bahasa Melanau....bilingual bah....haha

3. Rasa-rasa kitak, ada berapa kaum di Sarawak tok?
Banyak tp sik penah gago nak ngira.....byk gik keja lain nak dipolah....haha

4. Apa makanan di Sarawak paling kitak suka?
Laksa Sarawak, Kolok Goreng, Kek Lapis, Umai, Teh C Peng Spesel...

5. Pernah makan manok pansoh sik?
Pernah tp sik brapa suka....(ikhlas sik pengakuan tok??)

6. Pernah makan linut sik??
Rasa mcm sik penah jak...haha

7. Pernah makan ulat mulong sik?
Sik coz kmk sik suka....haha

8. Pernah ngabang di rumah panjang sik?
Belum pernah agik… melimpas ya salu la....haha

9. Bahagian ney gik di Sarawak yang belum kitak sampei?
Paling jauh Miri....then pikir kedirik jakla....haha

10. Mun diberik pilihan, di daerah or bandar ne kitak mok diam di Sarawak tok dan kenak?
Kmk tok mls nak niru Sap... so kmk pilih bandar kot....tp once in while, best juak diam kat pedalaman...hehe....Kuching la of coz....dah 23 thn diam sia....haha

11. Pada pendapat kitak, apa kelebihan Sarawak tok berbanding ngan Semenanjong?
Banyak lebehnya....sik terlist down arum bulak.....makan nyaman, murah n best gik ya.... life sempey2 jak....sik jammed glak....senang nak kesia sitok.... best la senang cita..... haha

12. Kitak rasa apa kekurangan Sarawak berbanding ngan Semenanjong?
Kurang? Neyda kurang.....Sempurna jak tangga kmk....haha

13. Apakah perkara or benda yang sinonim dengan Sarawak, maksudnya bila sebut jak perkara or benda ya terus orang akan teringat Sarawak?
Kek Lapis kali....coz ramey org dtg ctok nak meli kek lapis....padahal kek lapis apollo berlobo jak kat keday nun....haha...

14. Apa komen kitak terhadap orang yang tagged kitak ya?
Gila n sengal..... haha... boh manas sap..... haha....

15. Sapa mangsa tagged kitak seterusnya? (minimum 3 orang)
Meaqs, Walter & Zack

-Posted on 12 Jan 08-

1 Ur Opinion...:

jacker said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes