YaKinLah.....

dah lamak rasanya sik naip entry baru...so this time around, kmk nak polah entry baru...really miss my blog but ive got so many things to do recently....so i wanna type this entry in bahasa swk....hehe...so, apa dah jdi recently???mcm2 jak benda dah jadi recently....assignment dah abis suma...the last 2 assignments dah dianta last monday...so last weekend nang gago polah aasignment la kiranya....but syukur alhamdulillah suma ya dah siap...kmk redha dgn apa jua markah yg akan dpt lak..hopefully dpt markah yg bgs la...hehe...but hopefully kmk akan dpt markah yg bgs utk suma assign ya lak...hehe...
so after dkt nak 2 thn sik berbahas, ari marek kmk berbahas persahabatan kat ukm...nang nebes la juak coz dah lamak sik bahas bah...hehe...kmk org pegi marek n rsnya we did well...haha...sik taukla tp okla kot...haha....it doesnt matter la juak sbnrnya...what matters memori ya bah....so thank you to all the supporters yg dtg....lelah2 jak dtg nyokong marek tp berbaloi kan dpt mkn best??? best ke dik??? hehe....sik sangka ktk org suma sudi nak dtg nyuport n nyokong mek org...hehe...jasa anda semua dihargai....hehe...penyokong2 yg dtg menyokong ialah NURLYANA, ZAKIAH, INA, KIM LIN, RIFKY, DEAL, SAP n HAPNI.....makseh yg teramat sgt....hehe
now kmk nak cerita realiti yg tgh jd dlm idup kmk...haha...tang cerik sedey jak....kmk syukur coz di sebalik duka, Allah MAHA ADIL telah merik sinar kebahagiaan ngan kmk...wpun mcm2 cerita sik best kmk dgr lately, kmk redha dgn segalanya coz kmk cayak yg ada hikmah di sebalik apa yg jadi ngan kt...mmg manusia akan mudah rapuh mun diuji tp sik blh cpt ngalah...kt mesti jd positif...kmk eran knak mesti dkt2 nak pg ukm tok, tang mcm2 cerita sik best jak yg kmk dgr....knak ho??? tp maybe tok sbg petunjuk n tauladan supaya kt akan dpt face apapun bila dah kat ukm lak....bila dah jauh lak, kt sorang2...on our own...kt kena jd independent....sik dpt nak tlampau bgantung ngan org....tp apapun, kt mesti cuba utk kuatkan hati n tabah dlm apa pun yg jadi....insyaAllah, kt akan dpt kebahagiaan juak lak....redha n tawakal dgn apa yg jd...apa yg jd ada hikmah nya yg tsendiri..kmk cayak benda ya....coz kmk dirik pun dah nangga hikmah nya....though kt tgh sedey, Allah halakan kejap sinar bahagia supaya kt sik terasa glak kesedehan ya....supaya kt realise yg suma ya dugaan dlm idup n walau apapun yg jd, kt pasti akan tabah dlm mhadapi segalanya...insyaAllah....bak kata liza hanim 'Dalam Ribut, Ada Tenang' (merawat luka terpendam)....percayalah, apa yg jd tok adalah mungkin pelajaran yg lebeh berharga utk kita...jgn mudah rs senang dgn apa yg kt ada kerana sumanya milik Allah....kmk yakin bhw kebahagiaan akan dtg balit ngan kt juak satu hari kelak...yakinlah, Allah Maha Adil...walau ujian dtg melanda, Nya akan tetap halakan sinar kebahagiaan ngan kt dlm idup tok walau cuma seketika....insyaAllah....
esok ada quiz Mr Nyolet yg merupakan quiz terakhir di IPBL....in tribute to nanaa's entry, kmk akan post entry yg more or less sm dgn entry nana...sori na, ciplak idea ktk...lak byr royalti...hehe....
to all my frens, we will be as one...InsyaAllah!!!
-kmk yakin bhw apa yg jd ada hikmah tersendiri-

5 Ur Opinion...:

Anonymous said...

huhu..bena apa yg dikal

Lyana said...

Aih...kuiz esok. Kmk lupak..haha. Nway, ciplak la sia....lak cia kmk mkn. hehe...Kmk yakin & percaya semua yg berlaku mesti ada hikmahnya.... just live like their's no tomorrow..."LIFE has just begun!"

L.A.L.A said...

hehe... menar ya sheri~ dugaan melanda.. kita mesti tepis!!

HAKIM said...

hai sherry...kmk pun berharap agar satu hari kelak ada sinar menerangi kegelapan dan beraraklaa pergi awan yang terpilu itu...btw kmk dh update blog n dh unblock it...so do cekidaut n drop comments k???best of luck n miss u...

Lyana said...

Diri ini menanti.....entry yg baru.. hehehe